Костов обяви безработицата за проблем №1

    Нашата криза се дължи не толкова на външни причини, а колкото на структурни грешки вътре в българската икономика, както и разширяването на сивия сектор. Това обясни пред бТВ лидерът на ДСБ Иван Костов. Той подчерта, че в момента най-сериозните проблеми на правителството са безработицата и администрацията, предаде АСН.

    Най-голямото притеснение е безработицата – ако нещата се развиват по този път, по който вървят и затова трябва да се противодейства решително. По думите на Костов безработицата продължава да се увеличава. ДСБ изработи мерките след широка консултация с браншови организации и др. компетентни експерти. Това са мерки с непосредствено въздействие – мерки, които осигуряват работни места и насърчават малкия и средния бизнес, уточни той.

    От ДСБ предлагат да се намалят минималните доходи – минималните осигурителни прагове за различните професии да се диференцират в зависимост от територията на страната, същото да стане и с патентния данък. Кризата удари там най-силно и намали техните доходи и тези завишени минимални прагове убиват малкия и средния бизнес, обясни Костов. От ДСБ смятат, че незабавно трябва да се приеме наредбата за директните продажби, което ще даде възможност на фермерите да излязат на пазара.

    презКостов обяви безработицата за проблем №1 – Actualno.com.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *