На Земята са открити невероятни животни

    Международен екип от учени са открили в отдалечена индонезийска гора цяла зоологическа градина с все още неизвестни на науката животни.

    Сред необичайни находки са няколко бозайници, влечуги, земноводни и десетина насекоми.

    Експедицията е организирана от природозащитници от Conservation International с подкрепата на Националното географско дружество и Smithsonian Institution. Нейнатата цел е да изследват малко известни области в Индонезия – планините Фогия на запад от остров Нова Гвинея, 300 000 хектара от които са покрити с недокосвани от хората тропическите гори.

    Там биолозите са успели да хванат една жаба от непознат вид, която заради дългия нос са нарекли Пинокио.

    „Седнахме и обядвахме. Пол Оливър (herpetologist и член на експедицията), погледна надолу и там на един чувал с ориз седеше тази малка жаба, която той успя да хване- казва Крис Миленски, орнитолог.

    А друг член на експедицията, Христофор Хелге забелязва малко валаби, което може да бъде най-малкият представител на семейството на кенгурата.

    Също така са били открити гълъби  с необичайни перушина, дървесно кенгуру, което чудесно се движи както на земята така и по дърветата, жълтоок гущер, голяма вълнест плъх, флорални плодоядни прилепи, малък дървесна мишкат, дългоклюнна ехидна, черна и бяла пеперуда и цъфтящи храсти Ardisia hymenandroides.

    Впрочем самото проучване е проведено през 2008 г., но подробности и снимки  учените решили да направят обществено достояние едва сега, в навечерието на Международния ден на биологичното разнообразие, отбелязван на 22 май. Според биолози, тези уникални места най-добре доказват, че човечеството не е твърде късно да се спре и да не унищожава  флората и фауната.

    Според биолози, тези уникални места най-добре доказват, че човечеството не е твърде късно да се спре и да не унищожава  флората и фауната.

    „Докато животни и растения изчезват от лицето на Земята с безпрецедентна скорост в продължение на милиони години, откриването на тези абсолютно невероятни форми на живот – това е добра новина, която наистина ни е много необходима“, – отбелзва биологът Брус Билер.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *