Иран: Всички момичета с тен- в затвора!

    Шефът на полицията в Техеран заяви, че няма да си затварят очите за „недостойното поведение на жените“, сред които се разпространява модата за получаване на тен.

    Поддръжниците на строгия ислямски кодекс  в Иран ще използват репресивни мерки, включително и арестуването на момичета със загар, които имат смелостта да  изглеждат като „манекенки“.

    Според шефа на полицията Хюсеин Сайдеин, обществеността очаква от ведомството му да предотврати всякакви опити за „недостойно поведение“, както от страна на жените така и на мъжете, които  са „предизвикателство към ислямските ценности“.

    По-специално, в северната част на Техеран получи разпространение модата за тен, който прави жените и момичетата да приличат на  манекенки.

    „Ние няма да си затваряме очите и ще предупредим нарушителите.  В случай на повторение те ще бъдат вкарвани в ареста и задържани „, се казва в съобщение от полицията.

    Законът в Иран предвижда,  че жените трябва да носят забрадки и дрехи, които ефективно скриват тяхната фигура. Но много жени, особено в столицата, стараейки се да са в крак с модата, не  се придържат към установените правила.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *