Контрабандната държава: Цигарите без бандерол са навсякъде

    От Малко Търново до Видин. Това е ареалът на разпространение на контрабандни цигари. Те се предлагат навсякъде, където има бедни хора, които не могат, а и не искат да се откажат от пушенето. Предлагането е толкова много, че продавачи на тютюневи изделия, които все още не са се преместили в сивия сектор, вече не продават и 30 % от това, което са пласирали преди увеличението.

    Марките са най-различни, или както ги рекламират амбулантните търговци- от Марлборо до Парламент. Цената им варира от 2 до 3 лева.  За качеството да не говорим- след дърпане от една цигара, може да ти се отлепят подметките. Изключение прави само китайското Викори, което има сравнително добри параметри, и затова е на цена от 3 лева.

    За сравнение- най-евтините цигари с бандерол са за 4….и нагоре лева…

    Ако се спре тази напаст, спокойно може да се свали ДДС на 18 %. Но нали трябва да се оберат бедните, за да забогатеят богатите?

    Затова такива съобщения от полицията ще са все по-често в медиите:

    Петима студенти от втори курс в Стопанската академия в Свищов са задържани за 24 часа заради участието им в контрабанден канал за разпространение на цигари без бандерол, съобщиха от МВР.

    Снощи при полицейска проверка в заведение и в студентски квартири са открити и иззети над 500 кутии цигари „Слим“ и „Голд Класик“ .

    Като заподзрени в нелегалната дейност са задържани 21-годишната П. Х. от Кюстендил, 20-годишният М. С. от Бургас и 20-годишните А. К., В. Д. и Х. Ф., и тримата от Ямбол.

    Пред разследващите младежите обяснили, че разпространявали цигарите сред свои колеги от академията и в заведения в града.

    Не е никаква тайна, че циганите са основните търговци на дребно. Зад тях обаче кой стои? Всички знаят…

    Затова нека ДДС стане 100 %! Кво ще си играе Дянков с някакви си 5-6 пункта?!?

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *