Франция научи най-съкровената тайна на Макрон ден преди изборите

В писма, публикувани на сайта WikiLeaks, помощник на политика иска да се купи, вероятно, наркотик,   за „боса“ – кандидатът за президент на Франция Емануел Mакрон.

Публикуваната кореспонденция на членовете на щаба на Макрон потвърди отдавна носещите се  в  обществото слухове за  пристрастяването на банкера към наркотиците.

В интернет форумите са пълни с коментари  след  публикуването на 9 гигабайта документи, снимки и имейли на членовете на избирателните щаб на кандидата за президент на Франция Емануел Maкрон. По този начин  стана известно за неговата предполагаема офшорка на   Бахамите и за финансовите нарушения на оглавяваното от него движение „Напред!“.

Но хората са  развълнувани най-много от друга тайна на Макрон. Банкерът и   преди е подозиран в  употребата на наркотици, а публикуваната сега   кореспонденция даде  още една причина да  се потвърдят тези слухове.

В едно от разсекретените писма се казва буквално следното:

„Не забравяйте да  купите К за боса.“
makron
Във Франция вече апелираха местните медии да игнорират всякаква информация за  публикуваните от Уикилийкс писма и документи. Вторият тур на изборите ще се проведе утре,  7 май. Победата на Макрон,   преди публикуването на разобличенията,  се считаше за свършен факт. Макрон бе фаворит и се очакваше да има поне  15% повече гласове от Марин Льо Пен, и не по-малко.

бел.ред.: Интересно е само  защо това съобщение (на снимката) е на английски? Като се знае, че французите не харесват особено този език?