Ръководителят на Европейската комисия Юнкер се появи пиян на официална среща (видео)

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пристигна на официална среща в Женева пиян, пише британският таблоид The Sun, позовавайки се на свои източници в женевските политически кръгове.

На срещата в Женева е била обсъждана сложната политическа и икономическа ситуация в Кипър.

Според източниците на таблоида, 62-годишният Юнкер в кулоарите на политическата среща е правил странни движения, понякога се сблъсквал с преминаващите хора и дори се е удрял в мебелите, усмихвал се е неадекватно, яростно спорил с познати политици и „се държал особено нежно“ със своите помощници.nintchdbpict000266647483

През май 2015 г. подобен скандал се случил с Юнкер преди пресконференция в Латвия. Виждайки унгарския министър-председател Виктор Орбан, ръководителят на Европейската комисия се провиква силно: „Диктаторът иде“, а след това го удря щеговитo с длан по бузата.

Испанският външен министър Хосе Мануел Гарсия-Маргало той приветства с военен поздрав, въпреки че човекът няма нищо с армията.
Друга гост Юнкер накара да се наведе и го целуна по плешивото теме. След това Юнкер на официалната среща започна да сравнява цвета на вратовръзката си с гостите и смъмри министър-председателя на Гърция Ципрас, че се е появил без този елемент на костюма.

През 2014 г. във време на назначаването му на висшия пост Юнкер написа във Financial Times шеговита статия за алкохола в работата на висшите политици. Според него „пиенето не е задължително, но добре помага.“


https://www.thesun.co.uk/news/1790550/jean-claude-juncker-alcoholic-allegations-signs/