Борисов за здравеопазването: На болните можем да предложим най-доброто в света

На болните вече можем да предложим „най-доброто в света“, заяви премиерът Бойко Борисов по време на откриването на многофункционален медицински комплекс в Панагюрище.

„Направеното от Политическа Партия ГЕРБ е видимо. Хората могат да го пипнат, осигуряваме условия, където да се лекуват, да се движат и всичко това е в следствие на борбата с контрабандата. Усилията, които полагат приходните агенции, МВР и прокуратурата, са за събиране на повече приходи в бюджета и да можем да дадем 17 млн. лв. до края на годината в новия модерен и многофункционален медицински комплекс „Уни Хоспитал”, за да бъдат хората щастливи и здрави“, обясни Борисов.

„Ако ги нямаше тези по-големи приходи, всичкото това нямаше да можем да го дофинансираме. Дай Боже да няма болни, но на който му се случи, можем да му предложим най-доброто в света. В България имаме вече да сравняваме много болници със свръх оборудване и свръх високо ниво“, каза още премиерът.

Инвестицията в болница „Уни Хоспитал“ е най-мащабната за българското здравеопазване в последните 25 години. Проектът бе реализиран като публично-частно партньорство между община Панагюрище и акционерно дружество „Асарел-Медет“ АД, предаде БНР.

Модерният медицински комплекс разполага с 19 стационарни и 8 диагностични отделения, оборудвани с техника последно поколение, която е уникална не само за България , но и за Югоизточна Европа. Новата болница ще се обслужва от 718 медицински лица и разполага с 310 легла.

По-късно премиерът се включи във възпоменателния национален събор в местността Янини грамади над Славовица по повод 93-тата годишнина от гибелта на държавника Александър Стамболийски.

 

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5571555