8 „тунгуски метеорита“ с голяма скорост летят към Земята

Заради приближаващия се към  Земята астероид,  на 31 октомври за няколко часа нашата планета ще има и  „втора луна“. Осем „тунгуски метеорита“ с висока скорост летят към Земята. Това заявиха руски учени,  коментирайки  приближаващия се към планета астероид.

На 31 октомври за няколко часа Земята ще има и  „втора луна“. Това ще се случи в момент, когато към нашата планета ще се приближи астероида TВ145.

При това летящото към към Земята небесно тяло не представлява никаква опасност за планетата, казват руските учени.

Астероидът в нощното небе ще изглежда като ярка движеща се звезда.

TВ145 ще прелети на разстояние 499 000 км от Земята, което е почти равно на разстоянието от Земята до Луната. Небесното тяло, което учените  забелязаха  само преди две седмици, се доближава към  нашата планета.

Експертите  успокоиха обществеността, че сблъсък със Земята няма да има. Но това не е изключено да се случи с  Луната, предполагат астрономите.

Астероидът, който е наречен 2015 TB145, със  скорост от 35 километра в секунда ще премине на разстояние от 499 000 километра от Земята. Това разстояние е малко по-голямо от разстоянието от Земята до Луната. Според астронавтите, небесното тяло се е появило  буквално от нищото. Експерти отбелязват непредсказуемата траекторията на астероида.