Предложение да се споделят жените предизвика скандал в Китай

Професорът от университета в Чжезян Се Цзоши предизвика разгорещен дебат в цялата страна, когато предложи на  бедните мъже да споделят своите съпруги за да се поправи сериозният полов дисбаланс в  КНР.

В Китай на всеки 100 момичета се падат по 118 момчета, което  предизвиква най-сериозния крадено от 30думи дисбаланс в света.

До този резултат, според учения, е довела водената от много  години политика на „едно семейство – едно дете“, в съчетание с традицията, според която се отдава предпочитание на момчетата в семейството.

Заради все по-нарастващия стандарт на живот в китайските градове и нарастващата мобилност на населението,  все повече и повече жени се местят да живеят в мегаполиси, още повече изостряйки разрива  между половете в селските райони.

Стотици общественици и представители в  социалните обвиниха  професор Се в крадено от 30думи неморалност и незаконосъобразност на неговото предложение.

Но професор Се настоява, че този проблем трябва да бъде решен по някакъв начин, тъй като през 2020 г. в Китай ще живеят между 30 и 40 милиона самотни мъже.

защищено INVITEXT