Военен преврат в Китай ? (обновено)

В нощта на 19 март и рано сутринта на 20 март  местно време в Пекин микроблоговете в  континенталната част на Китай започнаха да  разпространяват съобщения за концентрация в Пекин на големи групи   военна полиция.

Ключови фигури е  случващото се, както пише, са : секретарят на ККП Ху Цзинтао, премиерът Вън Цзябао, Чжоу Юнкан, който контролира  полицейските сили на армията на Китай, и Бо Силай, който бе уволнен от поста  партиен секретар  на Чунцин след  скандал.

Ли  Делин, която е в редакционния съвет на Securities Market Weekly ( Китайски  вестник за финанси) и живее в  района на Пекин Дунчън, пише в   микроблога  си за необичайни движения на военни: „Много  са военните коли, улица Чонган е  под постоянен контрол. На всяко кръстовище има много полицаи, а на някои кръстовища  дори има инсталирани железни огради. „

Според съобщения в целия китайски Интернет,  военни сили с неизвестно предназначение бързо са обкръжили редица важни обекти в Чжунанхай –  район в Пекин, където живеят китайските лидери), и Пекин в ранната сутрин на 20 март, с помощта на въоръжената полиция.

 

Източник

 

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *