Posted inБез категория

Epoch Times Reader твърди, че в Пекин е извършен военен преврат

Според съобщенията, войските са влезли в Пекин, за да „защитават Бо Силай.“ Досега още е неясно, кои, ако има такива, са били арестувани.

В съобщениято се твърди, че Чжоу Юнкан пръв е  използвал въоръжените сили на полицията при опита си да арестува Ху Цзинтао и Вън Цзябао. Оказало се, че те са готови за това  и превратът е бил разгромен   въпреки, че  бе разпространено  съобщение, че те са били арестувани.

В доклада се казва, че двете страни сега – Ху и Вън, от една страна, и Цзян Цзъмин и Чжоу Юнкан, от друга, мобилизират въоръжени  сили. Въпреки това, само Ху може да мобилизира редовната армия, която той все още контролира.

В съобщението се посочва също, че силите контролирани от Чжоу Юнкан, контролират системите за видеонаблюдение и агенция Синхуа, но редовната армия под командването на президента Ху Цзинтао и Вън Цзябао по-късно са си възвърнали контрола на новинарските източници.

Новинарската колона на сайта на Синхуа, от 23:00 на 19 март,   до 8:00 ч. на 20 март, бе изпълнена с чуждестранни новини, което е доста необичайно.

В един от микроблоговете пише: „Странно! Освен  „Телевизията в Пекин, няма друг канал да излъчва в Пекин. Това е много странно! Това никога не се е случвало преди. „

Освен това, контролираните от Пекин медии отбелязват, че  специалният режим на улица Чонган е нещо съвсем нормално, тъй като специалният  пълномощник на Китай по корейските въпроси у Давей има среща със заместник -министъра на външните работи на Северна Корея Ри Ен Хо.

Също така  медиите в Пекин отбелязват, че форумът за равитие на Китай е затворен, а гостите от цялата страна са си тръгнали. Поради тези причини, както пишат медиите, на улица Чонган има  толкова много полицаи, а на такситата не се разрешава да спира в близост до сградата на летището.

The Epoch Times сега се опитва да провери тези съобщения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *