В Мексико петстотин деца бяха спасени от робство

v-meksiko-nameriha-370-deca-izostaveni-ot-trafikanti-203793333333333333333333Мексиканската полиция освободи близо 500 деца от сиропиталището „Big Famili“, където непълнолетните са държани действително в робство и в нехигиенични условия. Към днешна дата всички потърпевши са били евакуирани от град Замора на запад, където имало друга институция. Срещу ръководителката на дома Роза Вердуско в полицията били постъпили множество жалби. Срещу нея  е заведено дело,  по което е обвинена в насилствено задържане на деца и възрастни.

Томас Церон Де Лусио, шеф на агенцията за криминални разследвания на Мексико, казва:
Децата родени в дома са били регистрирани на името на собственичката, за да нямат родителите право на попечителство и претенции за грижите на децата и вземането на решения относно съдбата им. В същото време децата са уж свободни и можело да си тръгнат, когато навършат пълнолетие.“

Според следователите, децата живеещи в така наречения „подслон“,  се хранели недостатъчно, те били принуждавани от управителката на къщата да просят на улицата, някои малолетни и непълнолетни са били и сексуално малтретирани.

Организацията „BIG Famili“, била създадена преди повече от 60 години, като основната цел на създателите и била опеката на деца от бедни семейства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *