„Гласът на Америка“ остана без договор за излъчване в Москва

    Договорът на радио „Гласът на Америка“ в Москва на честота 810 AM е прекратен, съобщи директорът на агенция „Русия днес“ Дмитрий Киселев.

    “ Ние няма да си сътрудничим“ – се казва в писмо от 21 март на Киселев в отговор на искане от страна на Управителния съвет по радио и телевизия на САЩ (BBG) , координиращ работата на „Гласът на Америка“ и „Радио Свобода“, за удължаване на  договора за излъчване на руски език.

    Това означава, че последната радиопрограма на  „Гласът на Америка“ в Москва , която включва новини на английски и руски и английски език, се закрива.

    „Москва  избра грешен път и реши да ограничи свободата на словото. Това е  фундаментална ценност, споделяна от много страни в света.  BBG ще продължи да работи за руската аудитория чрез онлайн платформи и сателит“ – заяви ръководителят на BBG Джеф Шел .

    По-рано главният изпълнителен директор на Международната информационна агенция „Русия днес“ Дмитрий Киселев бе включен във втората част от списъка на ЕС за санкции, наложени на  редица руски официални лица в отговор на присъединяването към Русия на Крим.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *