Италия за първи път има чернокож министър

    italiaСесил Кенге, първият член на правителството на  Италия от африкански произход, многократно е била обект на расистки нападения и заплахи. Чиновничката, която е назначен за министър по международното сътрудничество и интеграция миналата седмица твърди, че италианците – не са расисти, но някои от тях просто не са наясно с другите култури. Kенге е родена в Конго. Преди 30 години се премества в Италия.

    „Сесил Кенге е професионалист в медицината: тя  е висококвалифициран и опитен хирург – офталмолог . Тя е в политиката от дълго време – в продължение на почти десет години. Сесил Кенге  е символ на модерна Италия – дом на много имигранти, и все по-голям брой хора с не бял цвят на  кожата „, разказва за новия министър професорът по политически науки в Американския университет в Рим Джеймс Уолстън.

    През 19 и 20 век от Италия е имало значително преселение в чужбина. Сега страната е изправена пред трудности, свързани с интегрирането на чужденците. Назначаването на Кенге за министър на международното сътрудничество и интеграция, е голяма стъпка за Италия. Сега, в условията на икономическа и политическа криза, страната се опитва да се справи с нарастващия брой имигранти.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *