Jaguar с кабрио 608 коня

    jaguarJaguar ще направи от роудстъра F-Type истински изтребител. Кабриото ще разполага и с 5-литров бензинов V8 мотор с механичен компресор, чиято мощност ще бъде увеличена на 608 к.с. Същият агрегат се слага на състезателното купе XKR-S GT, но с 550 коня. Тази версия на F-Type GT ще стане най-мощният Jaguar, който компанията ще продава.

    Прототипът на модела ще бъде показан на Фестивала на скоростта в Гудууд.
    Инженерите на Jaguar работят и върху други модификации на модела. Те ще бъдат с буквичките R и R-S. Тяхната мощност също ще е по-голяма от тази на стандартния Jaguar F-Type. Той се предлага с 3 бензинови мотора – два V6 с мощност 340 и 380 к.с., и един V8 с 495 к.с.
    Наскоро новият Jaguar F-Type спечели първо място в конкурса „Световен автомобилен дизайн 2013“ след оспорвана надпревара с още 42 модела. В анкетата участваха общо 66 журналисти от цял свят. Удоволствието да получи награда се падна на Ейдриън Холмарк, глобален директор на Jaguar. Това се случи по време на изложението в Ню Йорк, където Холмарк изтъкна, че F-Type е първият чистокръвен спортен Jaguar, който се появява на пазара от 50 години насам.

    http://autoclub.bg/index.php?menu=16&id=14559

     

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *