Jaguar с кабрио 608 коня

jaguarJaguar ще направи от роудстъра F-Type истински изтребител. Кабриото ще разполага и с 5-литров бензинов V8 мотор с механичен компресор, чиято мощност ще бъде увеличена на 608 к.с. Същият агрегат се слага на състезателното купе XKR-S GT, но с 550 коня. Тази версия на F-Type GT ще стане най-мощният Jaguar, крадено от 30думи който компанията ще продава.

Прототипът на модела ще бъде показан на Фестивала на скоростта в Гудууд.
Инженерите на Jaguar работят и върху други модификации на модела. Те ще бъдат с буквичките R и R-S. Тяхната мощност също ще е по-голяма от тази на стандартния Jaguar F-Type. Той се предлага с крадено от 30думи 3 бензинови мотора – два V6 с мощност 340 и 380 к.с., и един V8 с 495 к.с.
Наскоро новият Jaguar F-Type спечели първо място в конкурса „Световен автомобилен дизайн 2013“ след оспорвана надпревара с още 42 модела. В анкетата участваха общо 66 журналисти от цял свят. Удоволствието да получи крадено от 30думи награда се падна на Ейдриън Холмарк, глобален директор на Jaguar. Това се случи по време на изложението в Ню Йорк, където Холмарк изтъкна, че F-Type е първият чистокръвен спортен Jaguar, който се появява на пазара от 50 години насам.

http://autoclub.bg/index.php?menu=16&id=14559

 

защищено INVITEXT

Add Comment