Учен от Ухан: Китай специално е проектирал вируса Covid-19 като „биооръжие“

Коронавирусът е разработен от Китай, за да заразява хората като „биологично оръжие“, потвърди изследовател от Института по вирусология в Ухан.

Той каза, че колегите му са получили четири щама, за да разберат кой е най-добрият за разпространение на болестта, пише Outlook.

Изследовател от Ухан на име Чао Шао направи разкритията в интервю с члена на Международната пресасоциация Дженифър Зенг, родена в Китай правозащитник и писател.

Чао Шао казва, че един от неговите началници в Института по вирусология в Ухан, на име Шан Чао, е получил четири вериги на коронавируса и е помолен да разбере след тестване коя би била най-добрият избор за заразяване на „колкото е възможно повече хора“. Чао Шао позиционира коронавируса като „биологично оръжие“.

В интервюто ученият говори за конкретен инцидент през 2019 г., който привлякъл вниманието му, когато няколко негови колеги изчезват по време на Световните военни игри в Ухан същата година. По-късно той научил от един от тях, че това е свързано с проверка на здравето и хигиената на спортисти от различни страни, които са отседнали в хотели в Китай. Шао подозира, че са изпратени там, за да разпространят вируса.

„Освен това през април 2020 г. Шан Чао каза, че е бил изпратен в Синдзян, за да провери здравето на уйгурите, затворени в лагери за превъзпитание, за да могат да бъдат освободени по-бързо. Вирусологът обаче не е длъжен да прави медицински прегледи, той ясно намеква, че е изпратен там или да разпространява вируса, или да наблюдава как вирусът засяга хората.

Съобщава се, че това интервю е дадено от Чао Шао през март и април 2020 г.

Интервюиращият споменава, че тази информация от Чао Шао е само едно малко парче от по-голям пъзел зад произхода на пандемията, причинила смъртта на 7 милиона души по света.

https://www.outlookindia.com/international/china-purposely-engineered-covid-19-virus-as-bioweapon-reveals-wuhan-researcher-news-298584

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 30dumi.eu All rights reserved!

Още по темата – във Фейсбук:


© 2023 30dumi.eu All rights reserved!