5 странни предсказания на професор Стивън Хокинг

Стивън Хокинг вярваше, че хората могат да подобрят своите гени с помощта на технологиите. Той обаче се опасяваше, че свръхчовеците, наред с други неща, могат да допринесат за унищожаването на нашата планета.

Стивън Хокинг беше невероятна личност. Той нямаше причина да остане жив, тъй като тялото му не функционираше и изпитваше постоянна болка. Но не се отказа. И показа на целия свят, че в живота няма ограничения. Няма други ограничения освен тези, които сами си налагате. Стивън Хокинг има голям принос към науката и физиката. За съжаление, Хокинг прекарва по-голямата част от живота си в инвалидна количка, тъй като на 21 години е диагностициран със смъртоносна болест – болест на моторните неврони.

Казаха му, че ще живее само две години. Той се противопостави на всички прогнози и живя повече от 50 години. Тялото му не е било напълно функционално, когато е починал, но умът му е бил напълно непокътнат. Стивън Хокинг обикновено е известен с това, че притежава изключителен мозък. Стивън Хокинг разреши мистерията на черните дупки още през 70-те години на миналия век. Той предложи теория, обясняваща, че черните дупки не са напълно черни. Освен това той вярва, че размерът на черната дупка е постоянен и никога не се променя.

Нека да разгледаме изявленията, направени от Стивън Хокинг по време на престоя му на планетата Земя:

1) В един момент хората ще трябва да напуснат Земята:

Стивън Хокинг предложи хората да се преместят на друга планета. Според неговата теория човечеството в крайна сметка ще стане жертва на катастрофа, която ще доведе до изчезване. Той вярваше, че нашата любима планета един ден ще изчезне, тъй като множество астероиди се разбиват в нея от време на време. Като цяло Хокинг разбира много други възможни заплахи, като изкуствен интелект, климатични промени, вируси и ядрена война. Затова той искаше да намерим планети, където да се установим и да дадем нов дом на човечеството.

2) Ерата на изкуствения интелект:

Стивън Хокинг се опасяваше, че един ден машините ще превземат света. Той се опасяваше, че развитието на изкуствения интелект ще доведе до появата на нова форма на живот, която ще надмине хората. Затова той помоли хората да бъдат много внимателни с изкуствения интелект.

3) Промяна на условията на околната среда на Земята:

Стивън Хокинг смяташе глобалното затопляне за една от най-големите заплахи за живота на планетата. Хокинг предупреждаваше за така наречената повратна точка, когато глобалното затопляне ще стане постоянно. Според него след „повратната точка“ оцеляването на хората на планетата ще стане невъзможно.

4) Пристигането на извънземни същества на планетата Земя:

Стивън Хокинг споменаваш, че извънземните могат да ни навредят. Той вярва, че те ще причинят унищожение на планетата Земя и ще убият всички ни. Някои от коментарите му имат смисъл, тъй като нямаме представа какви същества живеят в космоса. Бъдещите или настоящите поколения ще трябва да се изправят пред тях, тъй като учените непрекъснато се опитват да установят контакт с извънземни същества.

Ако ни посетят извънземни, резултатът ще бъде същият като когато Колумб достига Америка, което не се оказва добре за коренните американци.

5) Раждането на свръхчовеци:

Стивън Хокинг вярваше, че хората могат да подобрят своите гени с технологии. Той обаче се страхуваше, че свръхчовеците ще унищожат Земята.

Може би ще бъдат приети закони, които да забранят генното инженерство при хора. Но някои хора няма да могат да устоят на изкушението да подобрят човешки характеристики като памет, устойчивост на болести и дълголетие.

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 30dumi.eu All rights reserved!

Още по темата – във Фейсбук:


© 2023 30dumi.eu All rights reserved!