Електронните цигари причиняват инфаркт и депресия!

Американско изследване показва, че електронните цигари са по-опасни, отколкото смятат мнозина: у тези пушачи значително нараства рискът от инфаркт и депресия, пише германското списание Focus.

„За онези, които пушат електронни цигари, рискът от възникването на инфаркт е по-висок с 56% в сравнение с непушачите. Рискът крадено от 30думи от инсулт е с около 30% по-висок, коментира изданието.“

Коронарна болест на сърцето се развива в тях с около 10% по-често, а заболявания на системата на кръвообращението, като например тромбоза, са по-чести с 44%. Депресии, тревожност и други емоционални разстройства се срещат у тях два пъти по-често, отколкото при непушачите.

крадено от 30думи

Такива заключения са направени от учени от Университета в Канзас в Уичита, които са анализирали резултатите от изследвания, проведени през 2014, 2016 и 2018 г. от Американския център  за контрол и превенция на заболяванията. В изследването са участвали 96 467 човека. Участниците, които пушат електронни цигари, били средно на 33 крадено от 30думи години, пояснява изданието.

„Открихме, че няма значение колко често някой пуши електронни цигари“, казва ръководителят на изследването професор Мохиндер Уинджал. „Дори ако това се случва само в определени дни от седмицата, вероятността за развитие на сърдечен инфаркт или коронарна болест на сърцето нараства ,

„Това изследване опровергава широко разпространеното мнение, крадено от 30думи че електронните цигари са много по-малко опасни от обикновените цигари, защото те не произвеждат дим и по този начин в белите дробове се произвеждат по-малко токсични вещества“, се казва в статията.

Въпреки това, електронните цигари са сложен „коктейл от химикали“: течностите за електронни цигари могат да съдържат глицерин, пропилен, етилен крадено от 30думи гликол, както и различни ароматизатори и други химикали, се казва в статията.

Източник: Focus

© 2019 30dumi.eu All rights reserved!

Още крадено от 30думи по темата – във Фейсбук:


© 2019 30dumi.eu All rights reserved!

защищено INVITEXT