Пловдивчанка планирала да убие брат си и две деца, за да получи наследство от $ 4 милиона

66-годишна жена беше обвинена в това, че е планирала отвличането и убийството на брат си и наследниците му. Сред тях са и две деца на 8 и на 16 години. И всичко това заради наследство, което семейството чака от САЩ.

Именно заради него обвинената Йорданка Ройдова замислила сложен план, чрез който да успее да получи парите, дори с цената на това да убие всичките си близки.

Според Окръжната прокуратура в Пловдив, жената е започнала приготовленията за отвличане през март 2016-та година.

В какво се състоял планът – Йорданка искала да принуди 70-годишният си брат да подпише предварително изготвен договор, с който да й прехвърли правата си върху фондове в САЩ, наследство от техния баща.

За да бъде сигурна, че ще придобие всички средства, тя поръчала и убийството му, както и това на неговите наследници.

До деянието не се стигнало, защото от полицията и Прокуратурата разбрали и се намесили навреме.

От Окръжната прокуратура обявиха днес, че човекът, който трябвало да изпълни „мократа поръчка“ всъщност бил полицай под прикритие.

Той успял да я накара „да го наеме“. В резултат Ройдова му разказала плана, платила му капаро и му обяснила, че след изпълнение на плана ще му доплати с 10 процента от стойността на въпросните фондове, който по думите й възлизали на 4 милиона долара.

Според разследващите престъплението е извършено изключително хладнокръвно и конспиративно, а желанието на Ройдова за осъществяването му се потвърждава и от това, че тя е търсила и други изпълнители на поръчката.

Задържана е за 72 часа.

http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/zhena-planira-masovo-ubijstvo-zaradi-nasledstvo-6051743

Източник: prb.bg