В България се крият поне 20 терористи?

Заловеният в столицата терорист oт Ислямска държава е един от предполагаемите поне 20 подобни на територията на България. С подобна неофициална информация разполагат българските служби, след като шефът на Европол Роб Уейнрайт обяви, че около 5000 джихадисти на „Ислямска държава“ са успели да проникнат до различни точки на Европа, пише столичен седмичник.

България е транзитна зона и през нея са минали много джихадисти с миграционните потоци, но тук се е задържала изключителна малка част от тях. Целите на добре обучените бойци на ДАЕШ са Париж, Брюксел, Рим, Лондон и Амстердам, коментират хора от службите. Това обаче не прави България по малко уязвима за нападания от страна на международните терористични организации.

Според експерти вероятните цели са транспортните системи и други места, където се събират много хора. Веднага след терористичните атаки срещу Брюксел кметът на столицата Йорданка Фандъкова нареди засилени мерки за сигурност в метрото, на летището, Централна гара, Централна автогара, както и в моловете. /БЛИЦ