Орбан: „Кога и кой е гласувал за приемането на милиони хора, които идват при нас незаконно?“

Квотната система за разпределение на лицата, търсещи убежище, беше приета без да се вземе под внимание общественото мнение, и това може да доведе до „криза на демокрацията“ в Европа.

Това заяви министър-председателят на Унгария Виктор Орбан, пише изданието Euractiv.

„Кой е упълномощил лидерите на Европа, крадено от 30думи или поне някои от тях, да провеждат тази политика? Това е демократичен континент,“ – каза той.

„Кога и кой е гласувал за приемането на милиони хора, които идват при нас незаконно, и за тяхното разпределение между държавите-членки? Това, което се случва подкопава демократичните принципи?“ – каза Орбан.

крадено от 30думи

Според него, предложената квотна система е необоснована, незаконна и несправедлива. Според ръководителя на унгарското правителство, Унгария отказва да приеме бежанците, прогонени от Западна Европа, тъй като първата страна от ЕС, в крадено от 30думи която са пристигнали, е Гърция.

„И сега има още по- голяма опасност, че квотната система ще стане постоянен механизъм, и тези, които ще пристигат, ще бъдат разпределяни автоматично – ние не приемаме това“, – каза Орбан.

Виктор Орбан е един от най-непреклонните политици в ЕС в областта на миграцията. По-рано крадено от 30думи той заяви, че бежанците могат да доведат до ислямизацията на Европа, когато християните станат малцинство.

защищено INVITEXT