Mazda показа новото поколение MAZDA 2 (видео)

mazdaОт Мазда са избрали да не правят голяма кампания около премиерата на новия хечбек Mazda2, но току що обявиха старта на производството си за японския пазар. В същото време, много от спецификациите на хеча остават загадка.

Японците казват, че продажбите на новата Mazda2 ще започнат през есента. Производителят обаче е скромен в споделянето на подробности относно автомобила. Всичко, което се знае е, че новата Mazda2 ще е ярък пример за практическото прилагане на енергоспестяващи технологии.

Въпреки това основна представа за екстериора може да се добие от концепта на Mazda 2, който бе показан в Женева. За двигателите производителя споменава няколко думи, отбелязвайки че, Mazda2 ще бъде оборудван с два двигателя, бензинов и дизелов, първият ще бъде на разположение в различни мощности, а за дизеловия се казва, че ще е с  105 конски сили и с 250 Нм въртящ момент.

От Мазда намекват и за широка гама от бордово обoрудване. По специално иновативна мултимедийна система, както и модерен комплекс от системи за сигурност.

Официално Mazda 2 в Европа ще дебютира на изложението в Париж. Продажбите в Европа е планирано да започнат до края на годината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *