В обектива на Curiosity попадна НЛО (видео)

    марсНа първата снимка, направена от дясната навигационна камера на Curiosity, в горния десен ъгъл, над хълмовете, може да се види ярка точка. Тъй като снимката   в черно и бяло, малката точка е бяла. На втората снимка, която е направена от лявата навигационна камера 30 секунди по-късно, яркият обект е заснет в района на хълмовете.

    NASA след проявата на специално внимание от любителите на НЛО към юнските снимки на Curiosity, обясни присъствието на яркия обект с дефект на камерата. Както бе обяснено от създателя на навигационните камери на марсохода Джъстин Маки, „движещата се“ бяла точка върху снимките, е т. нар. „горещ пиксел“ – един от дефектите на матрицата на цифровия фотоапарат.

    Но той не казва нищо за лявата камера, въпреки че „яркият обект“ е заснет и от нея.

    Превод: НЕПОЗНАТО

    One thought on “В обектива на Curiosity попадна НЛО (видео)

    1. За невежите това обяснение е приемливо и достатъчно. За другите които си имат малко понятие от фотография и фототехника е ясно, че ги вземат за канарчета! Тази бяла точка не е с размер на един пиксел, а е доста по-голяма! Наличието на „хот пиксел“ в матрицата ще води до поява на този дефект на множество снимки, да не кажа на всички и то винаги на едно и също място… хот пикселите не се разхождат насам – натам! Освен това са досадни и имат огромното желание да бъдат забелязвани и да се показват на всяка снимка…

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *