Еврокомисар предупреди страните, участващи в „Южен поток“

yotingerВластите на  ЕС няма да оставят без внимание поведението на Австрия и други европейски страни, което  нарушава  приети от ЕС норми за договаряне с Русия за изграждането на газопровода „Южен поток“. Такова предупреждение бе направено от еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер.

„Европейската комисия не може да приеме факта, че някои крадено от 30думи страни-членки на ЕС са подписали споразумения с Русия за изграждането на газопровода, в които се  нарушава съвместното европейско право.

Призовавам ЕС да отложи проекта до момента, в който той не бъде съобразен с европейското право. Който  продължи да предприема действия, ще трябва да се съобразява с последствията, „- се казва крадено от 30думи в статията на Йотингер, публикувана днес в германския вестник Handelsblatt.

защищено INVITEXT

One thought on “Еврокомисар предупреди страните, участващи в „Южен поток“

  1. Ами махнете ги от европейския съюз и германия ще увисне като прани гащи, защото няма да може да лапа членски внос…евросъюза е една голяма финансова пирамида водена от 4-5 държави и смучеща ресурсите и евтиния труд на останалите…и за това колкото по бързо падне тоя еврейски съюз толкова пошбързо ще намалеят бедните в Европа…

Add Comment