Вселената не е трябвало да живее повече от секунда

universНово изследване, в което учените комбинират астрономически наблюдения с резултатите от проучването на бозона на Хигс, приема, че Вселената от началото на появата си не е трябвало да оцелее повече секунда. Вместо това, тя трябваше да се разпадне и да изчезне.

За тези констатации, Робърт крадено от 30думи Хоган (Robert Hogan) от Кралския колеж в Лондон и колегите му разказаха на  24 юни 2014 в в Royal Astronomical Society в Портсмут. Резултатите от тяхното изследване са публикувани в списание Physical Review Letters.

След раждането на вселената в резултат на Големия взрив, пространство-времето е преминало  през кратък период на крадено от 30думи бързо разширение, известно на астрофизиците като  космологичната инфлация. Този етап в развитието на пространство-времето е все още недобре изяснен, но в него коренят всички тайни на Вселената, каквато я виждаме днес.

Екип на проекта BICEP2 съобщи през март 2014 г., че са успели да открият един от най-важните теоретично предвидени ефекти – гравитационните вълни, останали от Големия взрив. Въпреки факта, че тези резултати не са потвърдени, те могат да са дългоочакваните доказателства  за правилността на инфлационната теория.

„Получихме крадено от 30думи много странен теоретичен модел, който ако е верен,  Вселената нямаше да съществува сега . Но ако резултатите са верни, тогава ние отваряме вратата към нова физика отвъд Стандартния модел“ – Казва Хоган.

Засега космолози смятат, че в изчисленията  трябва да има  грешка. Но ако няма, тогава в историята на пространство-времето крадено от 30думи трябва да протича мистериозен процес, който е спрял неизбежната смърт на Вселената, и кой знае,  как това нещо се отразява върху живота на космоса днес.

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

One thought on “Вселената не е трябвало да живее повече от секунда

  1. Кукуриго

    - Edit

    Няма грешка в модела. Просто времето е това, което обърква изчисленията. Времето е относително, затова не става за модели на вселената. Защо ли будистите казват, че ние дефакто не съществуваме? Извън това физическо тяло, време не се усеща по начин а, по който го усещаме сега. Запознатите в окултното знаят, че в астрала, време няма.

Add Comment