Всеки ден в света се появяват 130 нови милионери

dolarНай-богатите хора в света са станали по-богати от всякога:  през изминалата година техните активи в световен мащаб са се увеличили с 13,8% и са достигнали $ 52,62 трилиона.  Това е нов рекорд –  предишният бум е бил през 2007 г., и тогава  сумата е била $40,7 трилиона, пише Tages Azeiger.

Изданието изчислява, че в света всеки ден се появяват средно 130 милионери.

„Миналата година беше най-добрата за милионерите“ – цитира вестникът Herbert Hensley – експерт в консултантската компания Capgemini, която публикува за 18-ти път заедно с   Кралската банка на Канада световен доклад за богатството.

В Швейцария в ексклузивния клуб на богатите са се включили  миналата година още 47 500 човека. Така  броят на милионерите в страната е нараснал с 16.8% до почти 330 000. Швейцария по брой на милионери надминава Канада и се класира на седмо място в света.

Повечето милионери както и преди живеят в Северна Америка (4 330 000). Въпреки това Азия и Океания уверено вървят по петите на Америка: 4 320 000 милионери.

В Европа, броят на богатите е нараснал с 12,5% – до 3,38 милиона и, въпреки финансовата криза продължава да расте – включително в страни като Франция, Испания и Италия.

Изключение от общата тенденция показва Латинска Америка. Там  милионерите са се увеличили с едва 3,5%, а общите активи са се увеличили с едва 2%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *