Край на американската доминация – гвоздеи в ковчега на доларовия стандарт (видео)

dolarЧетири години  Майкъл Малоуни демонстрира на зрителите по цялата планета, че на всеки 30-40 години, в света се появи изцяло нова световна парична система, че сегашната валутна система (базирана на стандарта на щатския долар) застарява и става нестабилна, и, както и предишните валутни системи,  скоро ще се срине.

На 1 юни 2014 г.  на инвестиционната  конференция в Cambridge House във Ванкувър, Канада, той обнови  презентацията си „Смъртта на долара“ и показа, че „пирони в ковчега на доларовия стандарт“ в момента се забиват още по- яростно и по-бързо от всякога. Той смята, че световната валутна криза ще се случи много скоро, със сигурност преди края на това десетилетие и че дните на американския долар и  стандарта му са преброени.

Във втората презентация същия ден той даде най-убедителният аргумент – че мащабната дефлация се приближава, че, вероятно, за една нощ ще се случи девалвация на долара и огромна преоценка на златото. И въпреки че ще бъде болезнено за повечето, всичко това най-голямата възможност в историята за тези, които са готови.

Майк Малоуни е автор на бестселъра за инвестиране в ценни метали „Ръководство за Инвестиране в злато и сребро“ и автор на поредицата „Скритите тайни на парите“.

2 thoughts on “Край на американската доминация – гвоздеи в ковчега на доларовия стандарт (видео)

  1. Нека да разгледаме лева, дали е възможна инфлация, кой ще е заинтересован да има инфлация и кой е заинтересован да няма инфлация. При Виденов, КОЙТО БЕЗСПОРНО Е ВИНОВЕН ЗАЩОТО НЕ СИ ПОДАДЕ ПОНЕ ОСТАВКАТА, КОГАТО СТАВАХА ТЕЗИ НЕЩА, МВФ по всяко време е предлагал валутен борд. Та тогава частните банки и взелите кредит от държавни банки, имаха интерес от това което се случи. Днес същите имат интерес това да не се случи. Супер интерес, защото вече те са раздали кредити. А интереса клати феса.. Ако държавата няма резерв да поддържа борда, то частните банки имат, и това е интереса им. ТАКА СТОЯТ НЕЩАТА И С АМЕРИКАНСКИЯТ ДОЛАР. И КРЕДИТОРИТЕ КОИТО СА ФЕД, КИТАЙ И ДРУГИ, НЯМАТ НАМЕРЕНИЕ ДА СИ ПРЕДАВАТ ИНТЕРЕСА. ЗЛАТОТО Е ЛАЙНО. КОЙТО ИСКА ДА ИНВЕСТИРА В НЕГО И В ДИАМАНТИ, СРЕБРО, СГРАДИ, КОЙ ГО СПИРА?? МЕЖДУ ДРУГОТО, ЕДНО ВРЕМЕ СРЕБРОТО Е ПРАВИЛО ИНФЛАЦИЯ, НО СЕГА ВЕЧЕ ВСИЧКОТО СРЕБРО Е ИЗКОПАНО И НЯМА ТАКАВА ВЪЗМОЖНОСТ – ТО ВЕЧЕ ДА СЕ УВЕЛИЧИ. КОЕТО Е ЛОШО, И ВОДИ ДО ДЕФЛАЦИЯ, КАКТО СЪС ЗЛАТОТО.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *