Плевнелиев вижда само „умните и красиви” подписи

200px-Rosen_Plevneliev_02Българският президент Росен Плевнелиев напомня, че гласът на 600 хиляди избиратели бил сложен в чекмеджето. Има предвид подписите за промяна в изборните правила. Интересно защо обаче Плевнелиев не си спомня за гласа на 500 хиляди, които поискаха запазване на реакторите на АЕЦ „Козлодуй”. Не си спомня и за повече от 300 хиляди, които поискаха референдум за надвисналото турско членство в ЕС.

ВМРО протестира срещу двойния стандарт на президента. Не може гласът на едни българи да тежи повече от гласа на други. Явно той отново започна да дели българите на умни и красиви и не толкова умни и красиви. Плевнелиев може би забрави, че именно това му изяде главата преди една година и го направи президентът с най-нисък рейтинг в новата ни история.

ВМРО е за въвеждане на форми на електронно гласуване и за задължително гласуване – това може да стане и без референдум. В същото време обаче има далеч по-важни теми, по които българите следва да бъдат питани.

Затова ВМРО повтаря предложението си президентът и основни партии да изработят заедно надеждни въпроси за референдум – за изборна реформа, но и за членството на Турция в ЕС, за съдбата на монополите и т.н.

Позицията на ВМРО – Българско национално движение не е променена – партията е за провеждането на референдуми с всички избори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *