Виена ще глобява хората, хранещи гълъбите

gylybiВластите на австрийската столица обявиха въвеждането на глоба от 36 евро за хората, които хранят гълъбите, съобщава The Local. Целта на налагане на глобите е намаляване на все по- нарастващата популация на гълъби, които са се превърнали в сериозен проблем за Виена и предизвикват не по-малко дискомфорт, отколкото плъховете.

Виена има своя собствена група от доброволци (Waste- Watchers), упълномощена да санкционира всеки, който храни гълъбите.

Общински съветник : „Всеки, който храни гълъбите,  храни плъхове“.  Също така според него , хранене на гълъби – това е лоша грижа за птиците . Хранителни трохи и друга човешка храна може да навредят на птици.

Орнитологът Кристиян Фелнър казва , че човешката храна е негодна за гълъби, а прекомерното количество изпражнения на гълъбите,  привлича плъхове. Освен това, гълъбите размножават прекалено,  което води до пренаселеност в популациите.

Виена прилага и други средства за решаване на проблема. Учените са оборудвали специална структура в града, представляваща голям гълъбарник, където се  примамват птиците. Тук те се хранят с подходяща диета, а яйцата им се  заместват с фалшиви, така че птиците в него не се размножават.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *