„25-ти кадър“ откриха в руски тв канали украинските спецслужби

tvУкраинската служба за сигурност заяви, че руските телевизионни канали в програмите си използва „25-ти кадър“. Това изявление,според УНН, е направила на  пресконференция секретарят на СБУ Марина Oстапенко.

Според Oстапенко, „забранените методи за информационно- психологическо въздействие“ в руските програми са били идентифицирани от експерти на украинската тайна служба. Ставало думa за крадено от 30думи „25-ти кадър“ с думите: „Запали Дeсен сектор“, „Убитите Бандеровци“, „Нацгвардия убийци“. Тези рамки, както твърди представителят на СБУ не се забелязват по време на нормалното гледане, но се виждат при покадрова разбивка.

Според версията на СБУ, към такива методи са прибягвали в телевизионния канал „Русия -24 “ . Източник, близък крадено от 30думи до „Русия – 24“, от своя страна  казва за „Lentа.Ru“, че „25-ти кадър“ в телевизионните програми не се използва..

Използване на „25-ти кадър“ във видеото някои считат за  средство за влияние върху подсъзнанието на хората.

Методът се основава на предпоставката, че човешкото око е в състояние да разграничи до 24 крадено от 30думи кадъра в секунда (макар че това зависи, по-специално , от яснотата на изображението), както и че допълнителен кадър , който не се вижда при гледане,   може да има известно влияние върху подсъзнанието (например, за да се насърчи покупка на определени стоки , ако става въпрос за реклама).

бел. ред.: Впрочем крадено от 30думи наскоро учени опровергаха тази теория.

защищено INVITEXT

Последвайте ни в Телеграм

One thought on “„25-ти кадър“ откриха в руски тв канали украинските спецслужби

  1. ХАХАХАХ сериозно ли 25 кадър това нещо много много отдавна е доказано като пълна глупост защото не работи както си мислят всички.

Add Comment