Попова внимателно поучава Плевнелиев

popovaПрезидентската институция трябва да обединява хората, заяви пред Нова телевизия вицепрезидентът Маргарира Попова. Коментарът й беше по повoд определението „контрапрезидент“ по неин адрес .

Тя обясни, че думата се появила, когато институцията излязла от своя коловоз по време на протестите през лятото на 2013 г. Тогава се създало и впечатлението, че от президентството се изпращат послания само към една част на населението.

Президенстската институция не може да си позволява да персонифицира. Не може в нея да намира упование само една част от гражданите. Тя не може да бъде приватизирана.

Според нея от срещите й с хората от цялата страна останала с впечатлението, че те харесват нейните принципни послания и се чувстват спокойни, когато разговарят с нея.

Президентството не е партийна централа, не е място, където групи, групировки и кръгове могат да използват нашата институция, за да се легитимират, подчерта Попова

Според нея е редно държавният глава  да излезе и да каже, че институцията  е за всички. Според нея дали нещо противоречи на Конституцията, или не е работа на Конституционния съд.

Важно е нашата институция да се избави от ниски политически страсти и да излезе елегантно от ситуацията, тъй като сега сме останали на нивото на конфронтацията, каза още Маргарита Попова.

http://bnr.bg/post/100408170/margarita-popova-prezidentskata-instutucia-e-za-vsichki

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *