Microsoft , Oracle , Symantec и HP се включват към санкциите срещу Русия

    Американските гиганти в IT – индустрията , включително Microsoft , Oracle , Symantec и Hewlett – Packard (HP), се присъединяват към  санкциите срещу редица руски банки и фирми и могат да спрат напълно сътрудничи с тях.

    Американските ИТ компании се присъединиха към санкциите срещу редица руски банки и техните структури, пише „Газета . Ru“.  Източници в IT отделите на две руски банки са  потвърдили, както и изпълнителният  секретар на комисията в  Държавната Дума по стратегически информационни системи Aндрей Черногорова.

    Източник, близък до банка „Русия“ е заявил, че в банката очакват изключване на част от чуждестранnия софтуер „от  ден на ден“.

    Според друг източник на изданието, сътрудници на Microsoft и Oracle са  се срещнали по този повод с представител на една от банките, която е  подложена на санкции, но все още не са започнали да изключват техните продукти. Сега експертите на банките спешно търсят възможности да заменят продуктите на американските IT фирми, казва друг източник , добавяйки: „Не е ясно какво следва: Те могат да ни забранят да използваме лицензите“.

    Към санкциите се е присъединила и компанията Hewlett – Packard .

    От Microsoft са отказали да коментират, Oracle и HP не са отговорили на запитването на  „Газета.Ru“.

    3 thoughts on “Microsoft , Oracle , Symantec и HP се включват към санкциите срещу Русия

    1. Майкрософт ще забранят ползването на windows в Русия. Каква прекрасна новина, мисля че е твърде хубаво за да е вярно.

    2. Всичко е прах в очите на хората. Борбата е между големите мултинационални банкови и петролни конгломерати за световни територии. Империите Рокфелер и Ротшилд са във война, но медиите ги е страх да пишат. Съвсем наскоро Ротшилд са увеличили 7 пъти участието си в Газпром. Ротшилд подкрепят Путин по една или друга причина. Само да не помислите, че е от любов към руския народ. :)

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *