Microsoft , Oracle , Symantec и HP се включват към санкциите срещу Русия

Американските гиганти в IT – индустрията , включително Microsoft , Oracle , Symantec и Hewlett – Packard (HP), се присъединяват към  санкциите срещу редица руски банки и фирми и могат да спрат напълно сътрудничи с тях.

Американските ИТ компании се присъединиха към санкциите срещу редица руски банки и техните структури, крадено от 30думи пише „Газета . Ru“.  Източници в IT отделите на две руски банки са  потвърдили, както и изпълнителният  секретар на комисията в  Държавната Дума по стратегически информационни системи Aндрей Черногорова.

Източник, близък до банка „Русия“ е заявил, че в банката очакват изключване на част от чуждестранnия софтуер „от  ден на ден“.

крадено от 30думи

Според друг източник на изданието, сътрудници на Microsoft и Oracle са  се срещнали по този повод с представител на една от банките, която е  подложена на санкции, но все още не са започнали да изключват техните продукти. Сега експертите на банките спешно търсят възможности да заменят продуктите на американските IT крадено от 30думи фирми, казва друг източник , добавяйки: „Не е ясно какво следва: Те могат да ни забранят да използваме лицензите“.

Към санкциите се е присъединила и компанията Hewlett – Packard .

От Microsoft са отказали да коментират, Oracle и HP не са отговорили на запитването на  „Газета.Ru“.

защищено INVITEXT

3 thoughts on “Microsoft , Oracle , Symantec и HP се включват към санкциите срещу Русия

  1. Майкрософт ще забранят ползването на windows в Русия. Каква прекрасна новина, мисля че е твърде хубаво за да е вярно.

  2. Всичко е прах в очите на хората. Борбата е между големите мултинационални банкови и петролни конгломерати за световни територии. Империите Рокфелер и Ротшилд са във война, но медиите ги е страх да пишат. Съвсем наскоро Ротшилд са увеличили 7 пъти участието си в Газпром. Ротшилд подкрепят Путин по една или друга причина. Само да не помислите, че е от любов към руския народ. :)

Add Comment