Прокуратурата привлече като обвиняем заместник-кмета на Плевен Алексей Зелов

зеловНа 22 април 2014 г. в сградата на Община Плевен служители на Държавна агенция „Национална сигурност” под ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) са провели специализирана операция в рамките на образувано досъдебно производство във връзка с чл. 302, т. 1, вр. чл. 301, ал.1 от НК.

В хода на операцията за 24 часа по Закона за ДАНС е задържано лицето Алексей Евгениевич Зелов – заместник-кмет на Община Плевен. Същият е руски гражданин, със статут на постоянно пребиваващ чужденец в Република България. Зелов е задържан при получаване на поискан от него подкуп в размер на 4000 лв.

След извършване на съответните процесуално-следствени действия по досъдебното производство на 23 април Алексей Зелов е привлечен като обвиняем за това, че през месец април 2014 г. е поискал и на 22 април 2014 г. е получил и приел сумата от 4000 лв. (престъпление по чл. 302, т. 1, вр. чл. 301, ал.1 от НК). Лицето е задържано с постановление на СГП до 72 часа. Спрямо него ще бъде отправено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *