НАТО „изясни позицията си“ по отношение на Русия

Ръководството на Алианса публикува на своята интернет страница документ, който има за цел да „изясни нещата“ в отношенията между Русия и НАТО.

Изявлението дава отговори на основните претенции на руските власти към НАТО : разширяването на НАТО, опитът  Русия да бъде отстранена от международната сцена, различните позиции по Крим и Косово, действията на НАТО в Либия , разполагането на системата за противоракетна отбрана .

По-специално, представители на Алианса посочват, че противно на твърденията на Москва, никога не са давали  обещания  да не  провеждат политика на разширяване.

„Такъв  ангажимент не е даван, и няма   никакви доказателства в подкрепа на руските твърдения“ – се казва в документа.

В допълнение, в заявлението на  НАТО се подчертава разликата между отделянето на Крим и Косово, за  сходството между които настояват руските власти .

“ Операцията в Косово бе проведена след изчерпателни дискусии с международната общност за решаване на продължителна криза.

В Крим, без потвърждаване на  кризата и без опити да се обсъди решение в някаква форма, Русия заобиколи цялата международна общност, включително ООН, и просто окупира част от територията на друга държава “ – се съобщава на интернет страницата на НАТО.

2 thoughts on “НАТО „изясни позицията си“ по отношение на Русия

  1. Ебаси наглите гьонсурати!!
    Аз лично четох в наши вестници навремето, че ГДР се отстъпва на Германия , респективно на Запада в замяна на неразширяването на НАТО на Изток. Тогава не обърнах внимание дали това е подписано. Оказа се, че е само на“честна дума“.
    След това, когато НАТО започна да се разширява, като оправдание се промъкнаха съобщения, че на територията на новите страни-членки няма да има НАТОвски бази.Пак без писмени документи. След катозапочнаха да разполагат бази, се каза, че там няма да има ядрено оръжие…
    БАСИ ИДИОТИТЕ!!!
    „..и няма никакви доказателства в подкрепа на руските твърдения“…“
    ПОДЛЕЦИ! Ами как ще има доказателства, след като сте мръсници!
    „Операцията в Косово бе проведена след изчерпателни дискусии с международната общност ..“
    Коя международна общност???
    Това е краят на НАТО! Те сами се изобличиха и прехвърлиха мярката!

  2. Е,и?!Пиндосите са в цайтнот,Путин ги направи за смях пред целия Свят без да „пукне пушка“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *