ЮАР ще инвестира $ 80 милиарда в инфраструктура през следващите три години

    Южно- Африканската република ще инвестира 840 милиарда ранда ($ 80 милиарда) в развитието на инфраструктурата през следващите три години, за да стимулира  производството и да се избави от зависимостта от износа на природни ресурси, заяви министърът на търговията и промишлеността Роб Дейвис.

    „Ние вече не можем да си позволим да бъдем износители на суровини и вносители на продукти, ние трябва да повишим добавената стойност“ – каза той.

    През последните пет години правителството инвестира в инфраструктурни проекти 1 трилион ранда (повече от 100 милиарда долара). “ Такива  инвестиции не са правени за цялата  история на страната. През следващите три години ще изградим инфраструктура за 840 милиарда ранда“ – заяви Дейвис.

    Локализацията на производството ще бъде вторият лост за икономическо развитие. Трето направление ще бъде разширяването на търговията на континента с помощта на такива  регионални съюзи като Общността за развитие на  южна Африка и Общия пазар на Източна и Южна Африка, за да може „в крайна сметка да се създаде континентална зона за свободна търговия“ – каза министърът.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *