Говорещата горила Kоко възпитава котенца (видео)

gorilaСветовноизвестната говореща горила Коко накрая откри  щастието на майчинството. 38 -годишната маймуна, лишена от възможността да има свои деца, се зае да отглежда котенца.

С котенцата Koко била запозната от  служители на фондация Gorilla, решили да  спасят горилата от депресията и да няма деца. Маймуната приела котенцата с възторг и веднага се влюбила в тях, пише Mirror .

Коко се проявила като истинска майка и поела обучението на новите си приятели. Видеото , заснето от  организацията показва как горилата си играе с котетата. Очевидно е, че маймуната разбира , какви крехки създания са : тя нежно ги прегръща, опитвайки се да не ги  смаже .

Горилата  също така се опитва да научи котенцата да си играят с играчки. Тя отхапва парче от тортата играчка, предлагайки на новите си приятели да последват примера и.

В края на клипа Коко се опитва да вкара котенцата в клетката си. Тя застава на четири крака, а котето се качва на гърба и. За съжаление настойниците и  смятат, че тя не е в състояние да отгледа двете котенца. Затова те свалили котето от маймуната, преди тя да влезе в клетката с него .

Коко е известна по целия свят като говорещата горила. Според работещия с нея специалист Франсин Патерсън , в резултат на програмата за научни изследвания на  Станфордския университет,  маймуната е научила   повече от хиляда жеста на на жестомимичния език ASL  (основен жестомимичен език на общността на глухите в Съединените щати и англоговорящи части на Канада ) и е в състояние да разбира две хиляди английски думи .

Нейният  IQ варира от 75до 95 , което съответства на нормалната човешка интелигентност. Коко  знае да се шегува  и да описва своите чувства – тъга, чувство на неудовлетвореност. Тя също така разбира какво е минало и бъдеще.

Според Патерсън   горилата разбира такива абстрактни понятия като „скука“ и „въображение“. Тя съобщава кога и  е лошо и дори може да  изрази болката си по десетобалната система. Коко също така не обича да се къпе във ваната, а за снимка на друга маймуна  в банята, отговаря : „Аз бях там за да плача“ (в американския жестомимичен език няма словоформа) .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *