Изхвърлиха Русия от Г-8

    Страните от  Г-8 са решили да прекратят членството на Русия в организацията. Тази вечер  лидерите на Г-7 ще се съберат, за да обсъдят текущата ситуация в света.

    Френският външен министър Лоран Фабиюс съобщи във вторник решението на „Групата на осемте“ да прекрати  членството на Русия в организацията.

    „Това, което се отнася до  Г-8, така да се каже, в политическата форма на диалога на големите държави като цяло, ние решихме да прекратим членството Русия“ – каза Фабиюс за френска радиостанция.

    Той добави, че „тази вечер всичките седем големи държави ще се съберат, но без Русия“, без да  уточни подробностите и мястото на провеждане на заседанието.

    В същото време министърът каза: „че за  момента поканата към  руския президент да посети Франция на 6 юни, остава в сила . “

    На 6 юни във Франция ще отбележат 70-годишнината от десанта на съюзническите сили в Нормандия .

    One thought on “Изхвърлиха Русия от Г-8

    1. Изхвърляте се с това „изхвърляне“ Малко трябва да се попречетат анализи. Това се знаеше. Нараства значението на Г-20 Мерките на Русия ще бъдат интересни. Очаква се за в бъдеще да искат разплащане на суровини в национална валута и злато.Заради американската икономика базираща се на печатницата на пари без обезпечение. И други държави ще последват примера им. БРИКС – население близо 3 милиарда с малки задължения. САЩ и ЕС – население не повече от 850 милиона които имат половината от световните задължения .

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *