В Украйна не пускат руски журналисти и самотни мъже

    Кореспондент на агенция RBC не е могъл миналата нощ да влезе  на територията на Украйна. Журналистът е свален от влака Москва – Симферопол на руско-украинската граница .

    Според думите му, че на границата могат да възникнат проблеми, са го предупредили руските граничари и са му казали да не признава, че е журналист. Репортерът последвал съветите им и казал, че отива в  Симферопол при приятел.

    „Украинските граничари обаче прегледаха целия ми багаж и откриха визитка. В резултат на това бях свален от влака и около 6 часа ме задържаха. Наложиха ми забрана за влизане в страната“ – разказва журналистът.

    „След това ме върнаха в Белгород, и там 3 часа ме разпитваха от нашата ФСБ“ – казва журналистът .

    Според него от влаковете свалят „всички журналисти, военни и сами мъже на възраст до 55 години“.

    “ От  моя влак свалиха шестима души, от следващия – 9. Заедно с мен свалиха офицер – моряк , който заедно със съпругата си се връща  от почивка в Севастопол. Значи свалят всички военни служители, дори и тези, които живеят постоянно в Крим“ –  заяви репортерът.

    „Започна се, сега само ще прогресира“ – цитира журналистът коментар на офицери от ФСБ на Русия за  случващото. Според наблюденията на кореспондента, служителите на ФСБ в Белгород са “ неестествено много“.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *