Принцеса Даяна помагала да подслушват Чарлз

Princess-Diana-2274244Принцеса Даяна, която често е страдала от действията на папараци, сама е  сътрудничила с представители на пресата.  На един от таблоидите тя  предала указател с телефонните номера на членовете на кралското семейство, за да „предизвика“  принц Чарлз. За това разказа Клайв Гудман – бивш служител в News of the World, принадлежащ на  медиамагната Рупърт Мърдок – по време на съдебно заседание в централния наказателен съд в Лондон по делото за подслушване на високопоставени британци.

По думите му, принцеса Даяна сама му предала справочника през 1992 година, а след това, както твърди самият той, му се обадила  за да е сигурна, че пратката е достигнала до адресата.

Тя е направила това за да „намери съюзници в света на медиите“. Гудман посочва: лейди Ди искаше да покаже силата си в „горчивата ситуация“ с принц Чарлз, от който реши  да си тръгне след 11 години брак.

„Принцеса Даяна преживяваше трудни времена. Тя искаше аз да сравня мащаба на обслужващия персонал за нея и за  принц Чарлз. Тя търсеше съюзници, за да покаже на кралското семейство сили, които ще й помагат в трудната борба“ – цитира Би би си Гудман.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *