В италианския парламент се разрази „орален скандал“

В Италия бурно се обсъжда склонноста  на жените парламентаристи към орален секс. Повод за това даде заместник-председателят на комисията по околна среда , земите и благоустройството, и депутат от партията „Движение пет звезди“ Massimo De Rosa, съобщава La Repubblica .

По време на словесна престрелка с  дамите от  противниковата  Демократическата партия,  De Rosa каза на опонентите си: „Вие сте тук само защото добре работите с устата си“.  Седем жени веднага заведоха дело срещу него, но за известно време  отказваха да обяснят на обществеността какво се е случило .

Мълчанието наруши  Aлександра Морети, която преразказа думите на De Rosa по телевизия La7 . В предаване Морети обясни, че фразата е изречена публично и е насочена към 13-14 депутати -демократки. Своето  възмущение тя изрази и на страницата си във Facebook .

След което деликатната  тема бе подхваната за обсъждане в медиите и публичните изяви, последва и  буря от коментари. Колегата на Морети, член на Демократическата партия  Judith Pini попита саркастично: „Аз съм тук, заради оралния секс? Да,  за мен в продължение на три дни гласуваха  7100 човека. Все още имам болки в долната челюст … “

De Rosa, опитвайки се да се защити, само влоши ситуацията. Той каза :“Разбира се, не е вярно, че съм нарекъл „смукачки“ жените депутати от Демократическата партия. Не е вярно защото разсъждавах глобално за парламента“.  Сега депутатът вече  е обвинен в обида от всички жени парламентаристи. Massimo De Rosa се отказа от парламентарния си имунитет, не желаейки да се крие от съдебно преследване.

„Аз не се крия зад парламентарния си имунитет , тъй като те са граждани на Италия и аз , като гражданин, възнамерявам да се предпазя  от фалшивите обвинения на Демократическата партия. Аз няма да се ползвам от правото си на неприкосновеност“ – цитираа парламентариста Corriere Della Sera .

Докато трае подготовката за съдебния процес , италианските сатирици продължават да се упражняват в остроумие, измисляйки шеги и анекдоти по темата на деня.

На лидера на Демократическата партия се приписва следната фраза,  в отговор на изявлението, че колежките му в парламента умело се занимават с орален секс : “ Възможно ли е това? Би  било твърде хубаво … Мисля, че това е просто слух, пуснат от същите тези дълги езици … „.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *