Изумителна напълно прозрачна риба хвана новозеландец (видео)

ribaНовозеландец, който излязъл в морето за риба, бил шокиран, когато извадил от водата абсолютно прозрачно създание, плуващо около лодката му .

Стюарт Фрейзър бил на риболов със синовете си на 70 km северно от полуостров Kарикари, когато видял това прозрачна създание да плува на повърхността крадено от 30думи на водата .

“ Бях объркан, чудейки се да хвана или не този неизвестен морски обитател? Въпреки това, любопитството надделя и реших да го погледнем по-отблизо. Имах усещането , че е покрито с доста твърди люспи. Изглеждаше, че в него няма нищо, освен малка оранжева капка , „- казва в крадено от 30думи интервю за Mail Online Фрейзър.

Загадъчното същество предизвикало недоумение не само у Фрейзър. Снимките му озадачили и всичките му приятели- рибари, които също не знаели какво може да крадено от 30думи бъде.

Deborah Cracknell от Националния морски аквариум в Плимут стигнала до извода, че рибарят е уловил същество, наречено Salpa maxima. Paul Cox , директор на Националния морски аквариум, казва :

“ Малко се знае за тези салпи, но те често се срещат в студените морета с най-голяма концентрация в Южния крадено от 30думи океан“.

защищено INVITEXT

Add Comment