4 грешки, които пречат да се свалят излишните килограми

    dietaМного хора започват различни диети, но само единици от тях успяват да достигнат целта си , т.е. да отслабнат.

    Д-р Джесика Бартфилд идентифицира четири основни грешки на тези, които започват диета за да отслабнат.

    1. Подценяване на калориите в продуктите. Необходимо е да се напише всичко, което се яде, включително всякакви напитки, изядени на работата бонбони –  като цяло, всичко, което се слага в устата – това е единственият начин  да се получи реалната картина. Не бива да се забравя, че в заведенията за хранене  и порциите са по-големи от домашните, и  калориите са  повече.

    2. Дългите паузи между отделните хранения . За нормална скорост на метаболитните процеси е необходимо глюкозата да навлиза в кръвообращението равномерно. Яжте по-често! Интервалът между храненията не трябва да бъде повече от 5 часа .

    3. Надценяване на  собствената физическа активност. За да се „свалят“ по  400-500 грама на седмица , трябва да се горят около 500 калории на ден, което е около 1 час интензивно движение . Ако не може да се движите толкова много, може да се ограничите до 30 минути на ден със средно натоварване (само че в този случай загубата на тегло ще се забави).

    4. Липса на сън. Ако спите по-малко от 6 часа на ден, се увеличават кръвните нива на грелин – хормон, който стимулира апетита (увеличава се желанието за сладкиши).

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *