Mishelin представи високотехнологична гума, която не се бои от износване

    gumiВсеки гурман ще ви каже, че виното с времето става все по-добро . Но може ли тази фраза да  се ползва и за … автомобилните гуми.  В Michelin са сигурни, че е възможно, и затова на автомобилното изложение в Детройт компанията представи гума, която не губи своето сцепление с пътя в процеса на износване .

    Тази гума е  изпълнена по новата технология EverGrip и е наречена Michelin Premier A / S. Както бе обяснено от производителя, гумата има  специфичен състав, съдържащ, между другото и  силиций,  и слънчогледово масло. Поради това гаранциите на производителя са, че гумата ще служи най-малко 100 000 километра .

    Най-интересното обаче е друго. Протекторът е направен  по такъв начин, че при износване свойствата на сцепление на гумата на мокри повърхности не се влошават, а обратното – подобряват се. Това е постигнато чрез специални канали, които  в процеса на „живота“ на гумата  стават  по-широки. В допълнение – в самата гума са направени още 150 допълнителни канала, които започват да се появяват по времето,  когато протекторът започва да се изтрива.

    Дали тези твърдения са верни  ще се разбере,  когато гумите Michelin Premier A / S  излязат на пазара. Очаква се през април те  да се появят на пазара в САЩ, а малко по-късно  да започнат продажбите им в световен мащаб.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *