Гълфстрийм не позволява на студа да напусне Северна Америка

    На Западното крайбрежие на САЩ необичайните студове се смениха с  размразяване; жителите на Ню Йорк и Ню Джърси не се радват на това  – сега там вместо сняг пада леден дъжд .

    Все пак промяната на времето позволи да се възобнови работата на големите летища – след отмяната на около три хиляди полети.

    В Илинойс и Индиана все още бушува арктически циклон. Властите се страхуват не толкова от снега, а от рекордно ниските температури, понякога достигащи до -30 ° C.

    Жертвите на студа са най-малко 16 души .

    Кметът на Индианаполис Грег Балард:

    “ Такива метеорологични условия, това, което виждаме сега – сняг и студ – не е имало в продължение на много десетилетия, и аз няма да спра да подчертавам това. Студът много ме безпокои защото ние очакваме опасни за живота на хората студове,  трябва да бъдем особено внимателни . “

    Метеоролозите обвиняват за случващото се Гълфстрийм; океанското течение, което преди една година някои обявиха за умиращо,  е напълно „жизнено“, дори с два градуса по-топло от нормалното.

    Сега течението не пуска студовете да напуснат Северноамериканския континент; арктическият циклон се очаква да достигне дори до Флорида, отбелязва euronews.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *