20 начина да се влияе на хората

    1. Заитригувайте
    Всеки търси лична изгода. Ето защо, обяснявайки позицията си, не забравяйте да кажете на слушателя си какво може да спечели за себе си.

    2. Търсете компромис
    Не бива просто да се опитвате да зомбирате някого. Ако искате да повлияете на някого, трябва да сте в състояние да преговаряте и да правите компромиси.

    3. Общувайте
    Комуникацията – това е основният ключ за влияние. Колкото повече сте общителен, толкова повече хора ще подкрепят вашата гледна точка.

    4. Бъдете вдъхновител
    За да убедите другите в нещо, трябва самите вие да излъчвате ентусиазъм.

    5. Хипнотизирайте
    Хипнотизирайте събеседника си. Разбира се, не буквално. Направете  го с вашия чар. Не забравяйте, че хората обикновено са по-склонни да се съгласят с тези, които им допадат и уважават.

    6. Плащайте
    Парите са отличен мотиватор, нали? Може би това е един  от най-лесните и най-бързи начини да получите това, което искате. Единственият минус – този метод може да ви струва скъпо.

    7. Бъдете последователни
    Ако вашето мнение се променя толкова бързо, колкото посоката на вятъра, е  малко вероятно да сте в състояние да убеди някого в нещо. Бъдете верни на вашата гледна точка.

    8. Бъдете експерт
    Не бъдете голословни. Потвърдете вашето мнение с факти. За да направите това , имате нужда от знание. Хората са по-склонни да слушат някой, който разбира това, което казва.

    9. Слушайте
    Научете се да слушате и да чувате. Това е важен компонент на ефективната комуникация, който е много важен, във връзка със способността да се влияе на другите .

    10. Бъдете уверени
    Ако   излъчвате чувство на увереност в себе си и в думите си, хората ще слушат внимателно. Ако искате да убедите някого да тръгне по вашия път, първо повярвайте сами, че е верен.

    11. Уважавайте  другите
    Колкото повече сами уважавате мнението на другите, толкова по- вероятно е да бъдете изслушани.

    12. Създавайте си репутация
    Ако вие самите успеете да се представите като интелигентен, надежден и задълбочен човек , хората ще ви се доверяват повече и ще се вслушват в мнението ви.

    13. Бъдете търпеливи
    Опитите да убедите другите в своята гледна точка може да отнемат много време, така че трябва да сте много търпеливи.

    14. Признавайте грешките си
    Ако сте сгрешили  – признайте това. Хората ще ви възприемат като справедлив и честен човек.

    15. Трябва да знаете какво искате
    Защо ви е необходимо  да влияете на друго лице ? Каква е вашата цел ? За  да убедите някого в нещо, трябва да сте наясно за какво ви е това. В противен случай  речта ви ще бъде неясна и размита.

    16. Практикувайте
    Не пропускайте възможността да прилагате техниката си на убеждене в практиката. Практиката помага да се усъвършенства всяко умение до съвършенство.

    17. Изследвайте
    Изследвайте фактите, които подкрепят вашата гледна точка , ако искате да впечатлите с нея и другите.

    18. Бъдете позитивни
    Бъдете жизнерадостни и давайте надежда и на останалите. Хората винаги с радост  а слушат тези, които са позитивни и оптимистични.

    19. Снабдете се с препоръки
    Хората слушат мненията на другите. Помолете някой да каже  една добра дума за вас и   ще видите, че нивото на доверие във вас ще се увеличи.

    20. Помолете
    Понякога, за да накарате  някой да направи нещо за вас, е достатъчно да го помолите за това. Бъдете учтиви , не бъдете мързеливи, казвайте „моля“ и “ благодаря“ и хората ще ви отговорят със същото.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *