Терористичният акт във във Волгоград е дело на славянин -камикадзе

    700volЕксплозията на  централната гара във Волгоград става около 12:45 часа в неделя. По това време гарата е особено многолюдна: след отмяната на три влака в чакалнята са се струпали много пътници. Въпреки това престъпникът не успява да влезе в чакалнята: той е спрян при преминаване през металдетектора.

    По време на преминаването терористът взривява бомбата.  Според следствието, мощността на бомбата, извадила от пантите тежките врати на гарата, е не по-малко от 10 кг TNT.

    Първоначално бе съобщено, че бомбата е взривена от атентаторка камикадзе. Само че вечерта източник от спецслужбите е съобщил за  „Интерфакс“, че взривилият се самоубиец е мъж. „Записите на  видеокамерите дават основание да се направи предварително  заключение, че взривът е активиран от мъж. Но тази информация трябва да бъде проверена“ – е казал за агенцията източникът.

    Терористът е носил експлозивите в раница. Когато човекът  преминал през металдетектора, алармата се включила, след което полицай е отвел мъжа  настрана и е предложил да бъде подложен  на лична проверка. В този момент избухва бомбата .

    Според източника, самоличността на терориста е установена,  но не е била разкрита в интерес на разследването. Знае се само , че той е славянин.

    Съобщава се също така, че на мястото на терористичното нападение са намерени неексплодирала граната и пистолет, вероятно принадлежали на престъпника. Жената, която първоначално бе взета за атентатор самоубиец, в момента на експлозията само е минавала оттам.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *