Американските спецслужби контролират телекомуникациите между Европа и Азия

    3Агенцията  за национална сигурност на САЩ (NSA )  вече  контролира една от най-важните телекомуникационни връзки между Европа, Северна Африка и Азия.

    Германското списание Der Spiegel съобщава днес, че отделът на спецслужбите за високоспециализирани операции (Tailored Access Operations) „получава данни, след хакването на управлението на подводната кабелна система Sea – Me- We- 4“ . Това се посочва в „строго секретен “ документ с дата 13 февруари 2013 г., който е попаднал у изданието.

    Според Der Spiegel, телекомуникационният кабел, достъп до  контрола  на който са  получили спецслужбите, се простира от френското пристанище Марсилия през Северна Африка и страните от Персийския залив до Пакистан и Индия, и по-нататък – в Сингапур , Малайзия и Тайланд.

    Съсобственици на системата са наполовина принадлежащата на   държавата компания Orange (по-рано France Telecom ) и компанията Telecom Italia.

    Германското издание посочва, че АНС е хакнала сайта на консорциума, оператор на Sea – Me- We- 4 , и има достъп до данните от техническата инфраструктура на кабелната система .

    Независимо от факта , че американските служби вече са установили контрол над по-голямата част на телекомуникационната система , тази стъпка е само първият етап от операцията, която има за цел – да се получава цялата необходима информация , с помощта на тази и други комуникационни мрежи.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *