McDonald’s призова служителите си да се откажат от фаст фууда

    ku-xlargeКорпорацията McDonald’s се е обърнала към  своите служители с неочакван призив – да се откажат от фаст фууда заради здравето си.

    Тази препоръка на  една от водещите вериги за бързо хранене,  е публикувана  на вътрешния и сайт, на който обикновено се публикуват  новини от компанията, пише Gawker. На скрийншота са показани две изображения. На първото е  класическият  комплект на Макдоналдс: чаша кола, хамбургер и картофки. В непосредствена близост до снимката има красноречив надпис „нездравословен избор“.

    На другата картинка има алтернативен вариант: чаша вода,  сандвич и салата. Този избор  компанията нарича „здравословен“. В изявление, публикувано под снимките се казва, че във фаст фууда „почти винаги се съдържат много захар , сол, мазнини и калории“, много от тях “ са приготвени с много мазнини, а големите порции увеличават риска от преяждане“.

    От  Макдоналдс са казали за журанлистите, че част от информацията, публикувана на вътрешния сайт, е „извадена от контекста“. В същото време, компанията обещава да „разгледа този въпрос“.