Парашутист оцеля след падане от 3 км

    Може спокойно да се каже, че 27 -годишният парашутист от Флорида Виктор Брайе е роден с невероятен късмет. Той успява да оцелее при падане от височина   почти 3 км, пише Huffington Post.

    Това се е случило в неделя, в близост до международното летище Лейк Уелс. По време на скока,  въжетата на парашута му се оплели с тези на друг любител на силни усещания – британеца Шон Филипс. Той  успял  да се измъкне: парашутът на Филипс се отворил, когато до земята имало по-малко от километър, а Брайе паднал.

    С множество наранявания , той бил откаран в местната болница. Най-вероятно двамате се оплели, когато се опитвали във въздуха да изпълнят маневра , наречена Canopy Relative Work , посочва изданието .

    Преди няколко години  подобен инцидент е имало и  в Южна Африка. На Кристен Маккензи, която скача от 3.5 km,  основният парашут не се отваря, а на резервния се оплитат въжетата. Така тя полита към земята със скорост от над 200 км/час . Спасява я падането и върху жици на електропроводи. Още в болницата казва, че като се оправи пак ще скача..

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *